LA FOLK FINNE DEG!

HENDRIX SKRIVER OM

LA FOLK FINNE DEG!

Lesetid: 4 min. 754 ord. 

600.000 kr i året. Er det en ok årsinntekt før skatt? Ut i fra hvordan vi i Hendrix Hair beregner inntekt, så vil en inntekt på 600.000kr før skatt kreve en omsetning på 1.250.000 kr inkl mva i året. For enkelthets skyld har jeg ikke inkludert provisjon fra salg som ville ytterligere økt inntekten. 

Hva vil det si å omsette 1.250.000 kr inkl mva i året? Vanligste behandlingen vi utfører hos oss er fargedesign/balayage og klipp og dette koster omkring 2.800kr. Hvis man deler 1.250.000 på 2.800, så vil det gi et antall behandlinger på 467 i året eller 42 behandlinger pr mnd dersom man regner 10,5 arbeidsmåneder i året. På en vanlig måned er det ca 22 arbeidsdager dersom man ikke teller med lørdager og da trenger man 2 kunder om dagen. 2 kunder om dagen for å oppnå 1.250.000 kr i omsetning som igjen gir 600.000 kr før skatt. 

Grunnen til at jeg legger vekt på å disse tallene er for å illustrere hvor smart og effektivt man som frisør kan jobbe. Mange kunder er opptatte av å følge frisøren sin pga forholdet. Det er mye enklere å holde seg til samme frisør slik at man ikke trenger å forklare sine preferanser for hvert eneste besøk. Dersom pr kunde ville besøkt frisøren gjennomsnittlig 2 ganger i året, så vil det si at en frisør trenger 234 kunder totalt for å kunne ha et godt økonomisk liv. Og dette kan gjøres på en sekstimers dag(3 timer x 2 kunder). 

234 kunder, 234 venner.

Man vil nok ikke klare å beholde alle kunder for alltid, men jeg ville bare bruke dette eksemplet for å gjøre et poeng av hvor mye tid man burde bruke til markedsføring. Bare for å være gjøre dette klart og tydelig, så markedsfører alle mennesker uansett hva man jobber med eller driver med. Mye av det vi gjør handler om å prosjektere hvem vi er og hva vi står for. Og dette spiller en stor rolle i hvordan vi tiltrekker oss andre mennesker på alle mulige måter. Når det kommer til frisøryrket, så er yrket sosial av natur og krever at man jobber godt med kommunikasjon. Statistikken sier at 65% av kunder har en tendens til å holde seg til samme frisør. Så det vil si at dersom man bruker en time til å komme i kontakt med en kunde, så vil dette ta 234 timer for å få inn de første 234 kundene. Deretter vil det kreve 234 x 0.35 = 81,9 timer i året for å opprettholde de kundene man gjennomsnittlig ikke kan beholde tatt statistikken til betraktning.

Min anbefaling for tidsbruk er gjennomsnittlig 1 time om dagen til markedsføring. Mye av den tiden kan gjerne brukes til sosiale medier, ta gode bilder og jobbe med nettverk(sponsing). I løpet av en måned har man 22 timer og jeg ville fordelt slik: 

11 timer til bilder og posting(30 min pr dag),

4 timer til spons,

6 timer bloggpost(et innlegg i uka a 1,5 t),

1 time til research på hva som er nytt.

Å poste blogg en gang i uka er en fin måte å reflektere over arbeidet man gjør og skriving er i tillegg en god måte å være mer tydelig om hva man kan. Å skrive sørger for å holde tankene på rett plass. Samtidig kan man også bruke bloggskriving til å gjøre seg relevant ved søk på Google. Hvis man skriver om diverse temaer innenfor det man driver med, så kan det være med på å gi en autoritet i sitt domene. F.eks, så ønsker jeg å rangerer på søk for «frisør Jessheim». For å gjøre dette ville jeg lagd en URL/subdomene som heter mittdomene.no/frisor-jessheim eller i mitt tilfellet hendrix.no/frisor-jessheim . På dette subdomenet ville jeg introdusert min bedrift eller den delen av virksomheten jeg driver med. Bruk gjerne både tekst og bilder. Og deretter ville jeg hver gang jeg skriver et annet innlegg eller ny side som er relevant til «frisør Jessheim», så ville jeg hyperlinket frasen «frisør Jessheim» tilbake til mitt subdomene hendrix.no/frisor-jessheim . 

Nå har jeg ikke gjort dette ennå og jeg skal opprette mitt subdomene i dag også skal vi besøke dette temaet igjen om noen uker for å se hva slags effekt det har gitt. Det er også viktig å sette opp en oppføring i Google Min Bedrift for å dukke opp på resultater for «steder» og temasøk.

Håper dette innlegget har vært nyttig og legg gjerne igjen en kommentar dersom det er temaer du ønsker at jeg skal skrive om.

Legg igjen en kommentar