HENDRIX UTFORDRER NFVB

FRISØR OSLO | STAVANGER | DRAMMEN | GJØVIK | ASKER

STØRSTE PROBLEMET MED FRISØRBRANSJEN ER...

….at den er såpass regulert at folk må nærmest spørre om lov for å slippe ut en fis. Og det er i tillegg det eneste jeg hører(fis; varm luft, altså) hver gang det er snakk om noe form for endring i det såkalte “trepartsamarbeidet”.

Forresten, kan noen forklare meg “trepartsamarbeidet” når det kommer til frisørbransjen? NFVB, Frisørenes Fagfornund(FFF) og myndighetene. Altså arbeidsgiverforbund, arbeidstakerforbund + myndighetene sitter i et tre? Fordi ut i fra innsyn jeg har fått av medlemskontigentbetaling, så betaler frisøransatte medlemskap i FFF slik at «trepartssamarbeidet» med NFVB og myndighetene skal vedvare? Betalingen er nærmere 2% av lønnen til de ansatte. Og dette betyr egentlig bare at forbundene på hver sin side tyner de allerede lavtlønnede frisørene for forbundstjenester som frisørene ikke er tjent med i det hele tatt. Om ikke annet, så utgjør forbundene en katalysator-effekt på å skyve vekk flere og yngre frisører ut av frisørbransjen. Dessuten påberoper NFVB seg å være en bransjeforening som skal være for hele frisørbransjens interesser.

Hvis ordbøker fortsatt hadde vært en greie, så kunne dette vært et prakteksemplar på hva interessekonflikt hadde betydd. Hvordan kan en på arbeidsgiversiden representere arbeidstakerne også? Eller er dette årsaken til at vi ser det vi ser med tanke på resultatene for frisørene?

Så jeg oppfordrer dere frisører til å våkne opp. Dere frisører er nødt til å begynne å følge med, begynne å stille spørsmål, så dere ikke blir sittende med det metaforiske skjegget i postkassa.

Ikke nok med at dere blir utnyttet på det groveste, men det er dere frisører som i tillegg betaler for dette opplegget med NFVB og FFF, som ikke gjør annet enn å forringe de allerede små mulighetene dere har til å kunne utgjøre en verdig forskjell i frisørbransjen.

Jeg har nylig oppdaget at jeg er en tilhenger av libertarianisme og har visst alltid vært det da individuell frihet for meg står ganske høyt. Kollektivisme og gruppetenkning har etter min mening aldri ført til noe godt, men siden denne gruppemetaliteten og konformiteten er så utbredt, så er det nærmest umulig å ha noe form for fornuftig konkurranse. Alt er regelstyrt og mange orker ikke å ta noe kamp og bare legger seg flat.

Men jeg har har tatt på meg spartan-hjelmen og ser utover den oppstilte hæren til NFVB og FFF. Hvis dere ikke allerede har merket det, så marsjerer jeg med min egen agenda for å opplyse frisører i det langstrakte land, ikke bare om farenes som lurer, men mulighetene også. Ja det kan medføre risiko, men det er ingenting godt å foreta seg dersom det ikke innebærer å kunne gjøre feil underveis. Hva ellers skal man lære av dersom man hadde visst alt som var riktig? Og tenk hvor ensidig å anta at alt ens egen gruppe gjorde var det eneste som var riktig?

Så med dette utfordrer jeg Norges Frisør og VelværeBedrifter og Frisørenes Fagforbund med mitt eget HHUB Frisørforbund. Vårt forbund har som mål å representere hvert individ og ikke noen grupper annet enn folk med lidenskap for meningsfylt arbeid. Vårt forbund kommer ikke til å diskriminere mellom arbeidsgivere, ansatte, frilansere, selvstendige, leverandører og andre bidragsytere. Alt handler om på individuelt nivå.

Og jeg personlig kan love dere mer enn bare billigere forsikringer.

Meld deg inn i dag og vær med på å danne fremtidens frisørbransje.

Legg igjen en kommentar