Hair Contouring

Contouring – Fungerer med hår så godt som med sminke

   

For å gjøre det helt enkelt, contouring er en disposisjon som begrenser formen til noe annet. I skjønnhetsindustrien er vi mest kjent med begrepet i sammenheng med å bruke sminke til å utføre optiske illusjoner på ansiktene våre – definere kinnben, kjeve og nese. En sminke trend som vi for eksempel ser på Kim Kardashian. Og vi kan vel alle sammen innrømme at vi elsker det ! Men nå er contouring endelig tilbake i motebildet( og ja jeg sier tilbake ! ) i håret ! En av de største trendene nå er å skape contouring med hårfarge, noe som vi faktisk gjorde på slutten av 90 tallet og godt inn 2000 tallet. Kjendiser som Sarah Jessica Parker har hatt det før Carrie møtte mr.Big, og Jennifer Annistons populære frisyre » The Rachel». Så JA, vi kan ganske bokstavelig talt skape og forme våre ansikter takket være omhyggelig plasserte høydepunkter og lavlys.

Ved å bruke lyse og mørke toner for å skape skygge og dybde i ansiktet, samt å bruke farge i bestemte områder av håret, kan du endre en ansiktsform eller bestemte områder. Så det er ganske likt som den contouringen vi kjenner til fra før av, men i håret gir man en enda mer skreddersydd tilnærming. Som frisør kan man skreddersy contouringen til hver enkel kunde, og finne de riktige tonene som er med på å skape og forme ansiktet.Runde ansikter har som regel litt sterkere benstruktur, slik at det påføres lyse toner rundt hårlinjen
som fremhever området vi vil ha frem , og så fortsetter man fra øre til øre. Mørkere toner er legges under
ørene og de nedre delene av håret. De lyse området vil som sagt fremheve den delen av ansiktet,
de mørkere områdene vil dempe ansiktsformen og gi ansiktet dybde.


 
Tenk på som en one-size som passer alle.
Denne fasongen er i utgangspunktet den perfekte formen for hair contour ! For å fremheve fasongen mer ,
så bør man som regel alltid legge til dybde med farge,
tekstur og glans i håret. Uansett om du er brunette-blondine-copper-rød osv så kan du lage en contour,
og har du en oval ansiktsform passer du de fleste stiler og toner !

                                           

Har du et avlangt ansikt bruker man dypere toner blir brukt på etterveksten og utover i skillen ned mot øret. for å skape en slankende effekt på ansiktet så vever man ut tynne babylights, fra litt over øret og i lengdene gjennom resten av håret. Det er også lurt å velge en bunnfarge som ikke er så mye mørkere enn din naturlige farge, slik at en ettervekst ikke blir like synlig !

En hjerteformet ansiktsform er som en opp ned trekant, og ansiktet «møtes» ved haken. For å skape en mer oval form , og gjøre ansiktet litt mykere legges det tynne striper. Stripene eller balayagen legges rundt kjeven og ørene for å fremheve det midtre partiet på ansiktet. Da klarer man å holde ansiktet «åpent» men ikke med for skarpe partier.

                                                        

Firkantede ansikter har bredere ansiktsfunksjoner, slik at "multi-tonale" lag av lys og i hjørnene
på ansiktet og rundt kjevelinjen og tinningen. Ved å gjøre dette får du mykere og lysere linjer i områdene
du vil fremheve, og du får lagt til mer dybde i områdene du vil dempe med mørkere toner.

 

 

 

Er du litt mer nysgjerrig på hva hair contouring er, eller på hva som er sesongens hårtrender ? Så har vår flotte Isabelle skrevet om trender på melkoghonning.no !

http://melkoghonning.no/sesongens-hartrender/

Hendrix Hair Sentrum
Rosenkrantz’ gate 13
0160 Oslo
+47 22 42 02 00
hair5@hendrix.no

>>Hendrix Hair<<

Legg igjen en kommentar