Balayage

Hendrix Hair – Balayage hår

Her kan du lese mer om Balayage. Se også bilder av Balayage utført av våre frisører hos Hendrix Hair.

Mange er nå(2017) opptatt av å ha en naturlig look på håret sitt. Håret skal helst ikke se så kjemisk behandlet ut og hvis man googler på nett etter inspirasjon til ny hår farge, så er nettbildet ganske dominert av balayage hår.

Hva er balayage hår?

Balayage har blitt veldig populært i de siste årene og mange tror at det er en ny teknikk. Men balayage er ikke en ny teknikk og den kom på 70-tallet. Det er opprinnelig en fransk teknikk der man jobber inn lysningen i håret ved å «male» direkte på håret. På denne måten oppnår man en effekt lignende på solbleket hår. Mange blonde mennesker(N.th 6 og oppover) har nok hatt helt lyst hår da de var små da håret som barn fortsatt ikke hadde så mye melanin og ikke hadde tykkere skjellag. Dette gjorde at håret ble lysere og lysere jo lenger ut mot spissene man kom. Dette er særlig lett å se på langt hår som har vært gjennom flere sesonger. Man kan lett se graderingen av hårfargen.

Som voksen blir hår hos veldig mange mørkere og mer robust og kan motstå mer av solens blekingseffekt. Balayage-teknikken minner nok mange på hvordan håret de hadde da de var små.

Effekten av balayage-teknikken kan varieres utifra hvor lyst man ønsker å ha håret og effekten kan også tilpasses ift hvor man vil ha lysningen i håret. Vi bruker balayage på både brunt og blondt hår. I det siste har det også kommet en «reverse balayage» eller omvendt balayage. Reverse Balayage er sånn som det høres ut. Istedenfor mørkt nærmest bunn og lysere mot spissene, så er håret lyst i bunn og går gradvis mørkere mot spissene. Det ligner litt på en «dip-dye» med farger som er mer naturlig og ikke så knæsjt. For øyeblikket har ikke «reverse balayage» fått fotfeste. Vi får se hvor populært det blir i Norge.

Hvis du ønsker å gjøre en balayage på ditt hår, men har noen spørmål rundt teknikk og effekt, så er vi tilgjengelige på mange plattformer: tlf, sms, epost, Instagram, Facebook, nettside. Du kan også komme innom en av våre salonger i Oslo, Stavanger og Drammen for konsultasjon.

[instagram-feed id=»215133994″]

>> Nytt hos oss: SKINWORKS <<